Coachingsvormen

What’s Nekzt hanteert diverse vormen van coaching. Iedere vorm heeft belangrijke en specifieke uitgangspunten die op hun eigen manier aansluiten bij de wensen of problemen van cliënten. Na de eerste kennismaking hebben we het probleem helder en beslissen we welke vorm van coaching het best past bij het desbetreffende vraagstuk. Het is ook mogelijk dat er verschillende vormen van coaching worden gecombineerd (eclectisch) voor het beste resultaat.

Coachingsvormen bij What’s Nekzt

Provocatief coachen (vanaf 15 jaar)

Provocatief coachen is geen alledaagse vorm van coachen. Het is een vorm van begeleiding die je uitdaagt. Een provocatieve coach kan gezien worden als “plaaggeest”. Waar andere hulpverleners zich inhouden, spreek ik mij, als provocatieve coach, juist ongeremd uit. Bij provocatief coachen is humor, warmte en uitdaging de grondhouding, waarbij alle factoren qua vorm en inhoud allemaal even belangrijk zijn.

Ik zeg dingen die bijna niemand anders tegen je zegt. Mijn benadering is echter altijd open en warm. Uiteraard heb ik alle waardering voor jou, maar ik daag je uit door je zwakke punten uit te vergroten. Dit doe ik door absurde verklaringen te geven, door stereotypen te overdrijven, door non-verbaal gedrag clownesk te spiegelen, door de structuur volledig te vergeten, enzovoort. Deze totaal andere vorm van benadering, kan jou juist helpen als alle reguliere vormen van steun, zelfreflectie en advies niet bij jou passen.

Deze spraakmakende vorm van coaching is naar Nederland gebracht door Jeffrey Wijnberg en Jaap Hollander. Zij hebben het gemodelleerd naar het gedachtegoed van Frank Farrelly.

provocatief coachen whats nekzt

Boks Coaching: 

(Kick)Boksen loopt als een rode draad door mijn leven. Vanaf mijn 8e levensjaar spelen vechtsporten een belangrijke rol. Ik begon met karate en ben na verloop van tijd overgestapt op kickboksen en boksen. 

Altijd was ik al in de veronderstelling dat vechtsport een belangrijke bijdrage kan leveren aan persoonlijke ontwikkeling. Het vraagt veel van de beoefenaar maar het geeft ook veel. Het is een krachtig middel om jezelf fysiek te trainen. Maar met de juiste begeleiding kan het ook zorgen dat je mentaal, sociaal en emotioneel sterk vooruit kunt gaan. 

What’s Nekzt zet Boksen daarom ook regelmatig in als agogische/coach middel. 

Naast mijn ruime ervaring in de martial arts en interesse in de oosterse filosofie achter deze sporten, ben ik gecertificeerd in meerdere methoden die vechtsport als middel gebruiken. 

Waaronder: Boks Coaching, Boksend Opvoeden en Rots & Water.

Naast individuele coachtrajecten kan boksen ook worden ingezet als leuke teambuilding activiteit of groepstraining. 

Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.